Fotografie is voor mij spelen met de werkelijkheid. Ik laat mensen graag nadenken over mijn foto’s. Het is een manier om mijn energie en creativiteit vorm te geven. Een manier om de wereld te ontdekken door mijn eigen ogen.

Biografie

Mijn naam is Ngoc Chau. Voor mijn studie heb ik veel in het buitenland gewoond; Duitsland, NYC en Singapore. Maar ben nu gesetteld in Den Bosch.

Mijn passie voor fotografie is ontstaan door Instagram. Dat is inmiddels nu 7 jaar geleden. Mijn foto's waren toen ‘achtertuinfoto’s. Nu fotografeer ik van alles wat ik mooi vind. Ik hou van afwisseling (architectuur, concept fotografie, portretten, natuur) en rust in mijn foto’s (met één onderwerp), vaak gecombineerd met lijnen en symmetrie. Ik creëer graag een mysterieuze, poëtische sfeer. Ik zet graag iets geks op de foto in de hoop dat het iets opwekt bij mensen.

Mijn eerste foto opdracht was voor een product foto opdracht voor Bang & Olufsen.

Het is lastig om je eigen stijl te omschrijven, maar wat ik met mijn foto's hoop te bereiken is een verhaal neerzetten dat voor elk individu anders kan zijn. Ik laat mensen graag even stoppen en nadenken over mijn foto’s. Ik ben meer benieuwd naar wat voor een context ze er zelf in zien.

FotogalerijWhat’s in my bag?

Ngoc Chau deelt haar ervaringen met de Nikon Z 50 systeemcamera en bijbehorende NIKKOR Z DX objectieven.Z 50

De Z 50 is licht, snel, compact en daarom erg handig om mee op pad te gaan. Het is een allround camera en dus perfect voor spontane moment opnames. Met de touchscreen kan je makkelijk zelf je onderwerp scherp stellen en in één touch meteen je foto maken. Ideaal dus! Verder vind ik het zeer fijn dat je het live view scherm kan kantelen waardoor je op een lage perspectief nog een perfecte foto kan maken. Of juist een foto van een hogere perspectief. Ik gebruik de Z 50 dus altijd als ik op pad ga. Je voelt hem niet maar is altijd bij de hand als je onderweg wat moois tegenkomt.

Camera bekijken

NIKKOR Z DX 16-50mm f/3.5-6.3 VR

Deze lens is echt een fantastische allround zoomlens. Daarbij is het ook zeer compact en neemt niet veel beslag in je tas. Met een wijde range van 16mm is het ideaal voor architectonische plaatjes maar ook voor landschappen. En voor portretten gebruik ik 50mm. Je hoeft dus niet onderweg nog te gaan switchen van lens. Je mist dus hierdoor geen enkele opname momenten. Deze lens gebruik ik als standaard lens op de Z50.

Objectief bekijken

NIKKOR Z DX 50-250mm f/4.5-6.3 VR

Ik hou van deze lens als het gaat om het fotograferen van dieren en verre objecten. Maar ook voor straatfotografie is deze lens een echte must. Met een zoom tot 250mm kan je hiermee dus zo dicht mogelijk bij je object komen zonder een stap te zetten. Dit vind ik ook erg handig als je ergens wilt fotograferen waar je niet makkelijk bij kan. Dan kan je dus ook vanuit je auto fotos maken. Ideaal dus! Deze heb ik dus ook altijd in mijn tas. Verder heb ik eigenlijk niks meer nodig.

Objectief bekijken

Karen van Duijvenbode

Lifestyle fotografie

by NOMADS

Travel fotografie