Nikon D500

Ik verheug me erop de Nikon D500 in de toekomst meer te gaan gebruiken. Dankzij de lichte body is de camera uitstekend geschikt voor natuurfotografie omdat hij erg mobiel is, zodat je hem makkelijk langere tijd kunt dragen. De stille ontspanstand en mogelijkheden voor 4K-video zijn ook ongeƫvenaard.

Nikon D5

De Nikon D5 is mijn favoriete camera. Deze camera produceert zeer heldere beelden en heeft een uitzonderlijk grote dekking.

Het is belangrijk om op te gaan in de achtergrond wanneer je wilde dieren fotografeert. De Nikon D5 is daar perfect voor, vanwege de stille ontspanstand en de nauwkeurigheid en snelheid van de autofocus, zelfs bij weinig licht.

NIKON D4

De Nikon D4 is nog steeds een van mijn favoriete camera's wanneer ik de Nikon D5 niet gebruik. Ik heb zeer goede ervaringen met deze camera en hij brengt dierbare herinneringen aan mijn werk in Japan naar boven. Het autofocussysteem is uitmuntend, vooral wanneer je werkt bij weinig licht. Dankzij het grote ISO-bereik produceert de camera prachtige, heldere opnamen in alle omstandigheden en hij wordt alleen overtroffen door de D5.

OBJECTIEVEN

Ik gebruik het liefst teleobjectieven met een grote brandpuntsafstand, aangezien je hiermee vanuit de verte kunt fotograferen zonder de dieren te verstoren. De NIKKOR 500 mm en 600 mm zijn twee van mijn favoriete objectieven. Ze hebben een fantastische vergroting, waardoor je je onderwerpen in detail kunt vastleggen. Ik heb deze objectieven gebruikt toen ik poolwolven fotografeerde op de Noordpool.

AF-S NIKKOR 600MM F/4 E FL ED VR

AF-S NIKKOR 500MM F/4G FD ER

AF-S NIKKOR 800MM F/5.6E FL ED VR

Dit NIKKOR-objectief van 800 mm is ook een van mijn favorieten. Dit objectief is ideaal voor natuurfotografie omdat het zowel licht als compact is. Daarnaast beperkt de functie voor vibratiereductie het effect van cameratrilling tot het minimum, wat erg belangrijk is wanneer je in de natuur werkt.