Vincent Munier is gespecialiseerd in het fotograferen van wilde dieren en de natuur. Vincent is geboren in de Vogezen, in Noordoost-Frankrijk. Zijn liefde voor fotografie begon toen hij 12 jaar was en hij bracht een groot deel van zijn jeugd door met het fotograferen van wilde dieren in de bossen rond zijn huis.

Vincent heeft een diep respect en grote passie voor de natuur en heeft overal ter wereld wilde dieren gefotografeerd. Zijn opmerkelijkste projecten zijn het fotograferen van poolwolven op Ellesmere-eiland in Canada en de zwanen en kraanvogels op Hokkaido in Japan.

Vincent is de eerste fotograaf die drie jaar achter elkaar is onderscheiden met de ‘Erik Hosking Award’ tijdens BBC Wildlife Photographer of the Year. Zijn foto's worden tentoongesteld in kunstgaleries en zijn gepubliceerd in prestigieuze internationale tijdschriften. Hij geeft zijn eigen fotoboeken uit via Kobalann, de uitgeverij die hij in 2010 heeft opgericht.

In zijn rol als Nikon-ambassadeur voor Europa zal Vincent zijn individuele stijl onder de aandacht brengen en daarbij inzicht en advies geven aan beginnende natuurfotografen.