NIKON D850

De D850 is echt een doorbraak: ik vond het geweldig om deze camera te gebruiken tijdens mijn speciale project in Bukom. Het heeft een compacte en zeer snelle body, maar levert niets in qua resolutie en het dynamisch bereik dat ik nodig heb: het is ideaal voor high-impact, close-up-foto's.

Nikon D500

De Nikon D500 is een opvallend lichte camera, vooral in combinatie met lichtere DX-objectieven. Ik moet vaak deelnemen aan de activiteit als ik avontuurfotografie beoefen. Als ik foto's maak van klimmers moet ik bijvoorbeeld met ze mee klimmen, dus een lichte camera als de D500 is erg belangrijk. Je wilt niet worden afgeremd door je apparatuur. Ik vind de mogelijkheden van de camera voor 4K-video geweldig. Ik heb al een aantal fantastische opnamen gemaakt voor aankomende films.

Nikon D5

De Nikon D5 is een fantastische camera. Ik kijk er echt naar uit om deze uitvoerig te testen in mijn rol als Nikon-ambassadeur. Hij behoudt een hoge beeldkwaliteit met een groot ISO-bereik en is dus perfect voor het maken van foto's bij weinig licht. Daarnaast heeft hij een indrukwekkend hoge beeldsnelheid. Dit maakt de camera ideaal voor het vastleggen van actie, beweging en beeldreeksen. Ook kun je er fantastische 4K-videobeelden mee maken.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Dit ontzettend scherpe objectief is een van mijn favoriete zoomobjectieven om mee te fotograferen. Het is zeer veelzijdig, ik kan het objectief vaak gebruiken voor een volledig project. Een zoomobjectief dat een dergelijk hoge beeldkwaliteit levert, is zeldzaam.

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II

Dit professionele telezoomobjectief zit standaard in mijn fototas. Met een maximaal diafragma van 2.8, een vibratiereductiefunctie en een fantastische resolutie, werkt dit objectief goed in omstandigheden met weinig licht en het heeft een bereik dat ik prettig vind om te gebruiken. Ik probeer dit objectief zo vaak mogelijk mee te nemen.