Met München als thuisbasis en vertegenwoordigd door Upfront, is Ray Demski een van de spannendste actie- en avontuurfotografen van dit moment.

Opgroeiend in de Canadese Rocky Mountains heeft hij het buitenleven altijd geweldig gevonden. Een passie die werd versterkt toen hij vanaf zijn 14e, zeven jaar lang rond de wereld reisde met een ruim 13 m lange zeilboot. Gedurende deze periode maakte Ray zijn eerste foto's en ontvlamde zijn passie voor het fotograferen van de diversiteit aan mensen en landschappen om hem heen. Daarnaast werkte hij ook nog aan het ontwikkelen van zijn atletische vaardigheden.

In 2007, veertig landen en bijna zeven jaar later, is zijn passie een fulltime carrière geworden. Ray is gespecialiseerd in actie- en avontuurfotografie, waarbij hij zijn eigen atletische eigenschappen gebruikt om nieuwe hoeken en gezichtspunten te vinden.

Zijn commerciële klantenbestand bestaat uit bedrijven als BMW, Adidas en Audi. Ook werkt hij met sporters van Red Bull om een breed scala aan sportavonturen vast te leggen, van snowboarden tot klifduiken.

Persoonlijk krijgt Ray inspiratie van zijn reizen en de mensen die hij onderweg ontmoet. Onlangs nam hij deel aan een expeditie naar de Indiase Himalaya met Bernd Zangerl. Daar heeft hij gekampeerd en foto's gemaakt van het boulderen op de ongerepte rotsen op een hoogte van 4000 m. 

In zijn rol als Nikon-ambassadeur voor Europa wil Ray de mogelijkheden van actie- en avontuurfotografie blijven ontdekken en anderen aansporen de wereld om hen heen te verkennen en altijd op zoek te gaan naar nieuwe en andere ideeën.