Nadia Meli

Bruiloften

Ik heb een passie voor mensen en fotografie is mijn sleutel tot hun levens en verhalen.

Biografie

De in Italië geboren en in Duitsland opgegroeide Nadia Meli is een internationaal fotograaf, gespecialiseerd in intieme bruiloften en trouwerijen in heel Europa. Nadia begon met haar werk als trouwfotograaf in 2010, nadat ze de bruiloften van verschillende vrienden had gefotografeerd. Sinds die tijd heeft ze wereldwijd al honderden bruiloften vastgelegd en is haar werk gepubliceerd in verschillende tijdschriften en online blogs. Dankzij haar unieke, natuurlijke en oprechte fotografiestijl is ze een erkend fotograaf geworden in haar vakgebied. Haar grootste passies zijn mensen, hun verhalen, hun levens en het tot leven zien komen van hun speciale momenten. Daarom is Nadia in 2015 begonnen met het geven van workshops en online cursussen die zijn gericht op de ontwikkeling van een visie voor fotografen en om ze te helpen hun eigen artistieke stem en stijl te vinden.Inhoud van mijn tas

"De apparatuur van Nikon is geweldig. Ik kan er foto's mee maken die ontzettend precies en vol van kleur zijn. Ik geloof heilig in efficiëntie en de volgende uitrusting is alles wat ik nodig heb voor het soort foto's dat ik wil maken."D750

Een van de eerste Nikon-camera's die ik gebruikte was de D700. Deze vond ik fantastisch, vooral om zijn mogelijkheden prachtige kleuren en pasteltinten vast te leggen. Zijn opvolger, de D750, is een goede verbetering van het origineel. Deze heeft een supersnelle sluitertijd, wat heel belangrijk is voor bruidsfotografie. Met de compacte camerabody kan ik vrijuit bewegen zonder de gasten in de weg te staan. De mogelijkheden bij weinig licht zijn ook ontzettend handig voor avondrecepties wanneer het feest van start gaat.

Camera bekijken

D850

De D850 is geweldig, wat een beest! Het ISO-bereik van 64-25600 is ongeëvenaard. Voor een fotograaf die geen fan is van foto's met flitser is dit een uitstekende functie en deze gebruik ik dan ook veelvuldig in mijn werk. De gevoeligheid van deze camera voor licht, nuance en expressie betekent ook dat de uiteindelijke RAW-afbeeldingen prachtig en vol van kleur zijn. De D850 is nu mijn nieuwe favoriete camera.

Camera bekijken

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

De 85 mm van Nikon is een fantastisch objectief. Dit is het objectief dat ik het vaakst gebruik, samen met de 35 mm. Hij is heel snel en de kleuren zijn bijzonder mooi. De Nano Crystal Coat minimaliseert de impact van beeldschaduwen en lichtvlekken. Ik vind hem geweldig!

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Nog een onmisbaar onderdeel in mijn uitrusting is de 35 mm. Dit groothoekobjectief heeft een breed f/1.4 diafragma en is veel geschikter om mee te fotograferen bij weinig licht. In combinatie met de D850 is deze ideaal voor nachtelijke actiefoto's. Dit is een objectief waarop ik echt kan vertrouwen.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 50mm f/1.4G

Dit objectief is zo eenvoudig in gebruik. Als je er doorheen kijkt, lijkt het zelfs alsof je er met je blote oog naar kijkt. Daarom blijft dit objectief zo populair onder trouwfotografen. Het brede diafragma van f/1.4 zorgt voor een helder zoekerbeeld en is ideaal voor omstandigheden met weinig licht waarbij je een oppervlakkige scherptediepte nodig hebt.

Objectief bekijken

AF-S VR Micro-NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED

Bij bruidsfotografie is het altijd handig om een macro-objectief bij je te hebben. Hier kun je op terugvallen voor het vastleggen van kleinere details van dichtbij, of dit nu een bloem is of een fijnmazig stukje kant van een bruidsjurk. Dit objectief voldoet volledig aan de vereisten met een reproductieverhouding van 1:1 en een vibratiereductiesysteem (VR) dat snelle en stabiele scherpstelling garandeert wanneer je handmatig fotografeert.

Objectief bekijken

Maak kennis met de overige Nikon-ambassadeurs