Marie Bärsch

Mode en schoonheid

Mijn visie is om schoonheid via esthetiek vast te leggen door mensen, omgevingen en vooral licht te gebruiken en daardoor iets anders te kunnen bieden.

Biografie

De in Duitsland geboren en woonachtige Marie begon haar carrière min of meer toevallig in haar late tienerjaren. Ze nam een camera van een vriend ter hand en begon te fotograferen.
De passie voor fotografie van Marie kwam voort uit een hobby en werd in 2013 een professionele carrière. Het heeft haar vanaf dat moment over de hele wereld gebracht naar steden die in de mode- en schoonheidsindustrie voorop liepen, waaronder Milaan, Kaapstad, Los Angeles, Dubai, Miami en Mumbai.
De unieke stijl van Marie is tijdens het werken voor grote publicaties zoals VOGUE, Women's Health, ELLE en Harper's Bazaar uitgegroeid naar het combineren van heldere, moeiteloze schoonheid met exotische locaties.Inhoud van mijn tas

De apparatuur van Nikon heeft me in staat gesteld om van mijn hobby en passie een voltijdse carrière te maken. Niets is vergelijkbaar met de kwaliteit en de algehele bruikbaarheid van de camera's van Nikon en omdat de innovaties zich in de beeldverwerking voortzetten, wordt de apparatuur alleen maar beter, zoals ik met de nieuwe systeemcamera's en objectieven heb ondervonden.Nikon D850

De D850 heeft de norm verlegd. Mijn werk draait om het leveren van beelden die via eenvoudige esthetiek een schoonheid van hoge kwaliteit laten zien en de 45,4 MP van de D850 biedt de resolutie en beeldkracht die nodig is om dit vast te leggen. Het garandeert de scherpte die voor reportagewerk nodig is, wat voor advertentiecampagnes vaak wordt opgeblazen of in gedrukte tijdschriften wordt gebruikt.

Camera bekijken

Nikon Z 7

Ik heb onlangs de nieuwe Z 7 op de proef gesteld tijdens een geweldige opnamesessie in Zuid-Afrika en ik was echt onder de indruk. De extra brede vatting brengt een nieuwe dynamiek in het werken met licht, wat perfect is voor iemand zoals ik die graag met belichting en diafragma experimenteert. De 45,7 MP full-frame met verlichting via de achterzijde maakt de beelden ook verbazingwekkend scherp, wat perfect is voor schoonheidsportretten of zeer modieuze beelden. Absoluut een nieuwe onderdeel om bij je te hebben.

Camera bekijken

Nikon Z 6

Ik had ook het geluk om de mogelijkheden van de Z 6 op deze Afrikaanse opnamesessie uit te testen. De Z 6 beschikt op het gebied van licht en beeldkwaliteit over dezelfde voordelen als de Z 7 maar heeft dankzij de geweldige videomogelijkheden nog een andere truc achter de hand. Je kunt full-frame 4K/UHD-video's met verfijning en detail opnemen waardoor videobestanden kunnen worden geproduceerd die helder en natuurlijk zijn.

Camera bekijken

NIKKOR Z 50mm f/1.8 S

De FTZ-vattingadapter houdt in dat je de systeemcamera's met je bestaande objectieven met F-vatting kunt gebruiken, wat geweldig is om mee te experimenteren. Door de Z 6 en de Z 7 echter met de nieuwe S-line-objectieven te koppelen, worden je beelden naar een hoger niveau getild. Ik had niet gedacht dat het mogelijk zou zijn om nog het meest van mijn f/1.4-objectieven met vast brandpunt te genieten, maar met de helderheid en het detail van dit objectief kun je het onderwerp als onderdeel van de omgeving vastleggen, ongeacht het licht dat ter beschikking is. De norm wordt hiermee echt verlegd.

Objectief bekijken

NIKKOR Z 35mm f/1.8 S

Ik ben altijd al een grote fan van een 35mm-brandpuntsafstand geweest, wat je de vrijheid geeft om groothoekopnamen te maken zonder intimiteit op te offeren. Wat me ook bevalt, is het feit dat de AF vrij geluidloos is, wat inhoudt dat een opnamesessie niet door het constante klikken van de camera wordt verstoord. Dit objectief beviel me vooral bij het opnemen van video's. Het geeft een ongekend gevoel van dimensie door de schaduwen en hoge lichten.

Objectief bekijken

NIKKOR Z 24-70mm f/4 S

Ik heb tot nu toe voor het grootste deel van mijn werk vaak op objectieven met een vast brandpunt vertrouwd, maar ik vond het nieuwe S-line 24-70mm-zoomobjectief een geweldige allrounder. Of je nu momenten bij weinig licht vastlegt omdat het zonlicht afneemt of indrukwekkender beelden bij helder daglicht vastlegt, met dit objectief kun je de details, diepte en kleur krijgen die je wilt. Ik vond de kortste scherpstelafstand van 0,3 m geweldig voor schoonheidsportretten van zeer dichtbij, waarbij de nadruk op de ogen of lippen van een model ligt.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED

Ik werk voornamelijk met objectieven met een vaste brandpuntsafstand die de voor reportagewerk benodigde kwaliteit hebben. Bovendien bevind ik me vaak dicht genoeg bij het model dat ik fotografeer. Ik heb geen zoomobjectief nodig. Ik vind dit objectief perfect is voor portretfotografie. Door zijn brandpuntsafstand van 105 mm gecombineerd met een korte scherpstelafstand kan ik het beeld vullen en ervoor zorgen dat elk deel van het gezicht van een model prachtig en natuurgetrouw wordt weergegeven.

Objectief bekijken

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED

Dit objectief en de AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED zijn mijn absolute favorieten. Dit objectief is vooral geweldig voor macrofotografie van zeer dichtbij van bijvoorbeeld de ogen of lippen van een model. De reproductieverhouding van 1:1 zorgt ervoor dat het beeld dat ik door mijn zoeker zie, het beeld is dat ik voor me heb staan. Het vibratiereductie-element (VR) garandeert ook scherpe opnamen uit de hand en dat is hoe ik graag werk.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G

Ik heb het 35mm-objectief bijna altijd bij me. Het is een uitzonderlijk hardwerkend objectief dat eveneens het juiste niveau scherpte en de kwaliteit vastlegt die ik nodig heb om ervoor te zorgen dat het gezicht, de kleding of de accessoires van een model zelfs bij weinig licht glashelder zijn.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Ik heb de neiging om dit objectief te nemen als ik op zoek ben naar een iets zachter beeld, met misschien een klein beetje bokeh. Het is echt een betrouwbaar objectief voor portret- of studiofotografie met een Silent Wave Motor waardoor ik de modellen van dichtbij kan fotograferen zonder te worden afgeleid.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 28mm f/1.4E ED

Ik ben heel blij met de esthetische kwaliteit die ik met het 28mm-objectief kan bepalen. Het geeft je de flexibiliteit om met bijna elk beschikbaar licht te werken zonder optische prestaties op te offeren. Dat betekent dat of je nu in het felle zonlicht van Dubai of de vochtige omstandigheden in Kaapstad fotografeert, het eindresultaat altijd de scherpte van rand tot rand zal hebben waar ik naar op zoek ben om een werkelijk prachtig beeld te kunnen leveren.

Objectief bekijken

Maak kennis met de overige Nikon-ambassadeurs