Nikon D5

De Nikon D5 is mijn nieuwe lievelingscamera. Ik ben er dan ook ontzettend trots op ambassadeur te mogen zijn voor het DSLR-topmodel van Nikon.

De camera werd in januari aangekondigd tijdens de technologiebeurs CES 2016 in Las Vegas: het toegepaste 153-punts AF-systeem biedt een uitzonderlijk groothoekbereik en de hoogste uitbreidbare gevoeligheid in de geschiedenis van Nikon met een uitgebreid ISO-bereik van maximaal 3.280.000.

Ik kom net terug van een racecircuit in Spanje, waar ik foto's heb gemaakt van de rondrazende motoren. In dat soort omstandigheden moet je als sportfotograaf kunnen vertrouwen op de snelheid van je AF-systeem. Anders krijg je die foto nooit. De camera lag erg lekker in de hand. Veel van mijn collega's kijken verlekkerd naar mijn camera!

Nikon D4

Ook de Nikon D4 is een fantastische camera. Het is een van mijn reservercamera's voor wanneer ik de Nikon D5 niet gebruik.

Ook dit is een ultrasnelle, multifunctionele camera met een uitstekende autofocus en geavanceerde functionaliteit voor onderwerpherkenning.

Nikon D4s

De Nikon D4S scoort met zijn snelheid en uitgebreid ISO-bereik, waardoor deze camera zowel bij donker als bij licht uitblinkt. Daarnaast beschikt hij over een geavanceerde autofocus, iets wat onontbeerlijk is bij sportfotografie.

AF-S NIKKOR 400mm f/2.8E FL ED VR

Het 400mm-objectief van Nikon is perfect voor sportfotografie. Dat komt door het snelle autofocussysteem en de vibratiereductiestand, waardoor je magnifieke beelden kunt maken.

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Dit is een ultragroothoekzoomobjectief waarmee je heel dicht bij je onderwerp kunt komen, maar desgewenst ook de hele omgeving in beeld kunt brengen, iets wat voor sportfotografen van groot belang is.

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED

Dit objectief beschikt over een fantastische zoom waarmee je prachtige, haarscherpe beelden kunt maken.

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8G ED VR II

Dit is een van de beste teleobjectieven met een gemiddeld bereik zoom die ik ooit heb gebruikt. Het beschikt over een geweldige autofocus, iets wat goede diensten bewijst bij het fotograferen van snel bewegende onderwerpen en zorgt voor haarscherpe beelden.