Nikon Imaging | Nederland | Europa

De schoonheid van roest

De schoonheid van roesteen macrofotografieserie die het verbazingwekkende contrast toont tussen natuur en hedendaags

'De schoonheid van roest', vastgelegd door macrofotograaf Alberto Ghizzi Panizza, toont het prachtige contrast tussen de weelderige Zweedse bossen en roestende auto's in de "Bilkyrkogården Kyrkö Mosse" – een autokerkhof in de buurt van Ryd, Linköping, Zweden.

In een commentaar over zijn ervaringen zei Alberto Ghizzi Panizza, "Bij macrofotografie ben je altijd op zoek naar interessante kleuren en texturen, dus voor mij was Bilkyrkogården Kyrkö Mosse een waar paradijs. Met de Micro NIKKOR-objectieven kon ik in haarscherpe details de zestigjarige strijd vastleggen tussen de verlaten auto's en Moeder Natuur, die probeert om haar bossen weer terug te krijgen. De vier objectieven die ik voor de opnamen heb gebruikt, waren voor mij essentieel om dichter bij de onderwerpen te kunnen komen, zodat ik de 'schoonheid van roest' kon tonen op een manier die nog nooit eerder is gezien."

Alberto maakte de fotoserie met de Nikon D500, Nikon D810 en de volgende Micro NIKKOR-objectieven:

AF-S DX Micro NIKKOR 40mm f/2.8G : Dit wonderbaarlijk eenvoudig te hanteren, compacte objectief is gemaakt om de kleinste details vast te leggen en levert oogverblindende close-ups, maar ook prachtige algemene afbeeldingen en portretten. Dankzij het diafragma kunnen onderwerpen worden afgezonderd voor beelden met een aangenaam onscherpe achtergrond. Bovendien levert het diafragma een bijdrage aan scherpe foto's in donkere omstandigheden.

AF-S DX Micro NIKKOR 85mm f/3.5G ED VR : Compact en licht DX-formaat macro-objectief met hoogwaardige optiek. Dankzij de reproductieverhouding van 1:1 van dit objectief kunnen close-ups op ware grootte worden gemaakt van extreem fijne structuren en details.

AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G IF-ED: Dit objectief is uitgerust met Nikon’s vibratiereductiesysteem van de tweede generatie (VR II), waarmee flexibel uit de hand kan worden gefotografeerd. Het is tevens de perfecte begeleider voor het opnemen op afstand als dat nodig is, bijvoorbeeld om wilde dieren vast te leggen.

AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED: Dit objectief is zowel compact als veelzijdig. De gebruiker kan er landschappen mee fotograferen en macro-opnamen mee maken. Het meest compacte micro-objectief van Nikon voor close-ups en algemene fotografie. Het objectief is tevens voorzien van de ingebouwde correctiesysteem voor korte afstand (CRC), die hoge prestaties levert bij opnamen op korte afstanden.