Nikon Imaging | Nederland | Europa

De Notenkraker in het donker

Nikon D3400 - De Notenkraker in het donker

In een exclusieve fotoshoot werkt Nikon samen met Melissa Chapski en dansfotograaf Laurent Liotardo om te laten zien hoe gemakkelijk het is om met de nieuwe Nikon D3400, een DX-formaat D-SLR voor beginnende fotografen, foto's van hoge kwaliteit te maken en direct te delen.

Kijk hoe Melissa de wereldberoemde kerstklassieker uitvoert met #D3400inhetdonker en hoe het theater De Brakke Grond in Amsterdam werd omgetoverd voor deze unieke fotoshoot.

Nikon D3400 fotoshoot bij weinig licht | Dans van de Suikerboonfee in het donker

Nikon presenteert 'Dans van de Suikerboonfee' uit De Notenkraker

Laurent Liotardo

Laurent is oorspronkelijk afkomstig uit het Zuid-Franse Marseille, maar woont nu in Londen. Hij is al meer dan 10 jaar professioneel fotograaf, gespecialiseerd in dans-, film- en bruidsfotografie.

Laurents passie voor fotografie wordt slechts geëvenaard door zijn belangrijkste inspiratie: ballet. Vanaf zijn 17e is hij professioneel balletdanser en hij trad in zijn carrière in heel Frankrijk op voordat hij in 2003 naar het Verenigd Koninkrijk ging om zich aan te sluiten bij het English National Ballet, een gezelschap waar hij nu nog steeds danst. Laurent werkt al vele jaren met Nikon-camera's, met name de D810, D5 en D700, en is een fervent gebruiker van NIKKOR-vast-brandpunt-objectieven (AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED, AF-S VR Micro NIKKOR 105mm f/2.8G IF-ED, AF-S NIKKOR 105mm f/1.4E ED), waar hij de voorkeur aan geeft boven andere objectieven.

Melissa Chapski

Melissa Chapski, 19, danst sinds haar 15e, wat relatief kort is in de balletwereld. Ze is afkomstig uit Massachusetts, Verenigde Staten, en studeerde aan het Ellison Ballet Professional Training Program in New York. Ze woont nu in Amsterdam, waar ze sinds augustus 2015 danst voor de Junior Company van het Nationale Ballet. Ze heeft meegedaan aan veel internationale wedstrijden en een gouden medaille gewonnen tijdens de Indianapolis International Ballet Competition en de Youth America Grand Prix in 2015.