Nikon Imaging | Nederland | Europa

De chaos van Tokio door de lens van Lukasz Palka

'De chaos van Tokio door de lens van Lukasz Palka', gemaakt met allround NIKKOR-zoomobjectieven

Tokio, met zijn in neonlicht badende uitgaansleven, zijn unieke balans tussen traditie en moderniteit, en zijn verbluffend mooie stadslandschap, is een waar mekka voor de reisfotograaf.

Daarnaast is Tokio de grootste stad ter wereld en de geboortestad van Nikon, en daarom heeft Nikon de Poolse reisfotograaf Lukasz Palka gevraagd de ware essentie van de stad vast te leggen – om de chaos te doorbreken en zich te concentreren op de kenmerken die de stad zo bijzonder maken. 

Kijk hoe Lukasz er met de allround NIKKOR-zoomobjectieven in geslaagd is in deze hectische omgeving momenten te isoleren en verbluffende foto's te maken van bijzondere details midden in de chaotische hoofdstad van Japan.

Lukasz Palka beschrijft zijn ervaringen als volgt: “Als reisfotograaf wil je veelzijdige apparatuur die tegen een stootje kan en waarmee je allerlei soorten foto’s kunt maken, zonder dat je telkens van camera of objectief hoeft te wisselen. Tokio biedt mogelijkheden voor heel veel verschillende soorten foto’s en met elk van de vier objectieven die ik voor deze shoot heb gebruikt, kon ik de chaos van deze ongelooflijke stad bedwingen en de kernelementen isoleren die deze stad zo bijzonder maken. De resulterende foto’s zijn een afspiegeling van mijn passie: ik wil mensen deze iconische metropool vanuit een ander perspectief laten zien.”

Lukasz maakte voor zijn fotoreportage gebruik van de D5, de D500 en de D7500, en van de volgende allround NIKKOR-zoomobjectieven:

AF-S DX NIKKOR 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR: Dit opmerkelijk compacte en handzame objectief is ideaal voor mensen die niet al te veel bagage willen meezeulen, maar evenmin willen inleveren op de fotokwaliteit. Het vibratiereductiesysteem staat garant voor haarscherpe beelden, zelfs bij foto’s vanuit de hand in het telebereik.

AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR: Dit is hét standaardzoomobjectief voor elke FX-fotograaf met een smalle beurs, is zeer veelzijdig en presteert uitstekend, ook in combinatie met hogeresolutiecamera's. Dit compacte objectief heeft een constant diafragma van f/4 en een veelzijdig zoombereik van 24-120 mm, terwijl de Nano Crystal-coating hinderlijke beeldschaduwen en lichtvlekken aanzienlijk vermindert.

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR: Dit krachtige FX-zoomobjectief laat je moeiteloos schakelen tussen groothoek en telezoom. Ideaal als je een onbekende stad wilt verkennen en er in je cameratas maar plaats is voor één objectief.

AF-S NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR: Dit objectief heeft een zeer groot zoombereik en is daarmee ideaal voor landschapsfoto's. Het is daarnaast uitgerust met het vibratiereductiesysteem van Nikon, zodat je sluitertijden kunt gebruiken die tot vier stops langer zijn. Dat zorgt voor stabiele beelden bij opnamen uit de hand.