Voor mij is fotografie, in de kern, niets anders dan een manier om mijzelf en mijn plaats in de wereld te begrijpen. Ik gebruik de camera om anderen vast te leggen, maar uiteindelijk is het een spiegel waarmee ik mezelf kan definiëren.

The Why

Ontdek het bijzondere verhaal en de drijfveren van Jimmy Nelson. Met zijn iconische beelden plaatst hij verschillende culturen op een voetstuk. Zijn werk is een artistieke lofuiting naar de diversiteit en schoonheid van deze culturen.

The Effort

Jimmy Nelson deelt de uitdagingen die hij tegenkomt tijdens zijn reizen en laat de toewijding zien die nodig is om de ultieme foto te maken.

The Reward

Het werk van Jimmy Nelson bestaat uit foto’s en video’s die een verhaal vertellen. De foto’s zijn symbolisch en trots; de video’s bieden verdieping en laten een andere wereld zien met aandacht voor wijsheden van de verschillende culturen. Ze laten zien hoe belangrijk de rol van diversiteit is voor de toekomst van ons allemaal.

FotogallerijWhat’s in my bag?

Ik ben niet de meest technische fotograaf, maar ik weet wat ik nodig heb. Sinds 1988 gebruik ik Nikon camera’s, en ik ben begonnen met de analoge Nikon F. Bijzonder, gedurende deze 31 jaar, is de continue betrouwbaarheid van Nikon. In mijn enthousiaste, excentrieke manier van werken laat ik af en toe mijn camera vallen - maar als ik hem dan weer oppak, werkt hij gewoon nog.D5

Ongeacht de omstandigheden, welke temperaturen er dan ook heersen, hoeveel stress er ook speelt, elke keer dat ik mijn Nikon D5 pak, doet hij wat hij moet doen. Ik laat de lens op de camera zitten om hem te beschermen tegen stof en vuil. De Nikon D5 is betrouwbaar, snel en komt altijd terug met precies datgene waar je op hoopt.

Camera bekijken

AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR

De 24-70mm lens is verreweg mijn favoriete lens, omdat deze zo divers is. Tijdens mijn reizen laat ik de lens zoveel mogelijk aan mijn camera vast zitten om beide te beschermen tegen het stof, vocht of vuil. Je hebt niet altijd de mogelijkheid om veilig te wisselen en daarom is deze lens voor mij ideaal.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

Ik ben groot fan van de 14-24mm lens. Ik gebruik ze vaak voor panorama-foto’s van landschappen en grote momenten. Ze geven je het gevoel dat je echt in de foto staat en het moment ervaart.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR

Dit is een must-have lens. Hij kan in zoveel verschillende situaties worden gebruikt en helpt me het perfecte beeld te vangen.

Objectief bekijken

AF-S NIKKOR 200-400MM F/4G ED VR II

Deze super-zoom komt van pas in zoveel situaties. Hij brengt de verste details zo dichtbij en biedt je de kans om met de omgeving kunt spelen.

Objectief bekijken