Ben jij op zoek naar een uitdagende stage? Zet je tanden in het echte marketingwerk!

Voor onze marketingafdeling op het Nederlandse hoofdkantoor in Amsterdam zijn wij op zoek naar een 3e of 4e jaars student/stagiair met commerciële ambities.

Wat ga je doen
Als stagiair krijg je de mogelijkheid om minimaal 5 maanden mee te draaien als volwaardig lid van het marketingteam van Nikon Nederland. Je wordt overal bij betrokken, van de ontwikkeling van promoties tot workshops en productintroducties. Verder heb je intensief contact met de Sales afdeling en krijg je binnen de uitgestippelde strategie je eigen verantwoordelijkheden. Kortom, je krijgt volop de gelegenheid om je tanden in het echte marketingwerk te zetten!

Samenvatting
Aantal uren per week: 40
Plaats: Amsterdam
Opleidingsniveau: HBO/WO

Werkzaamheden:
- Beheren van de Social Media Community
- Het ontwerpen van Point of Sales materialen
- Het helpen organiseren van Business Events en Press Events
- Ondersteunen in Marketing acties
- Meewerken in de PR
- Organisatie van beurzen & events

Functie eisen:
- Studeren aan een HBO of WO studie marketing, communicatie of media.
- Bereid zijn om ca. 5 maanden stage te lopen
- Proactieve houding t.o.v. het werk en de ondersteunende werkzaamheden
- Flexibel inzetbaar voor alle afdelingen
- Leergierig en nieuwsgierig
- Sociaal en representatief
- Affiniteit met fotografie is een pré
- Rijbewijs is een pré

Aanbod
- Veelzijdige & leerzame meewerkstage met de vrijheid om je eigen interesses te ontdekken.
- Stagevergoeding en reiskosten vergoeding.
- Unieke stageplaats met heel veel verantwoordelijkheid

Ben jij er klaar voor?
Stuur ons dan je motivatie en C.V.

Let op!

We hebben momenteel geen plek beschikbaar voor een afstudeerstage, informeer naar de mogelijkheden voor een meewerkstage.

Menno Snel

Menno snel

Je hebt stages en je hebt échte stages. En stagelopen bij Nikon Nederland is een échte stage. Na mijn exchange in Finland was de tijd aangebroken om te gaan afstuderen aan de Internationale Media en Entertainment opleiding van de NHTV in Breda. Ik besloot mijn hart te volgen en bedrijven te benaderen waar ik écht een uitdaging in zag. Ik was al bekend met het bedrijf Nikon als pioneer binnen de wereld van fotografie, camera’s en die originele ‘I AM’ reclamecampagne, met dat herkenbare liedje (Radical Face – Welcome Home) – precies, die ja. De marketing van Nikon sprak mij het meest aan, want om een goede marketeer te worden, moet je het van goede marketeers leren. Zo stuurde ik Nikon een sollicitatie en maakte ik twee weken later deel uit van Nikon Nederland.

Nikon Nederland werkt in een verrassend klein (lees: 17 medewerkers!) maar effectief team. Als stagiair bij Nikon Nederland word je dan ook meteen in de wondere wereld van fotografie en de zaken die daarbij komen kijken gedoopt. Je krijgt een instapcursus fotografie en wordt meteen ingeleid in de bedrijfsstructuur en marketing van Nikon Nederland. Mega interessant dus! Samen met de marketing afdeling bespreek je jouw taken en wat je wilt gaan leren tijdens de periode van je stage, daar kom je tenslotte voor. Geen dag is hetzelfde en iedere dag groeit jouw verantwoordelijkheid, zodat je het beste uit jezelf en je stage haalt.

Tijdens mijn stage periode heb ik aan veel projecten mogen meewerken. Projecten als de Nikon Quick Start Workshops, het organiseren van beurzen, meedenken bij nieuwe promotiecampagnes en het uitvoeren van mijn scriptie onderzoek. Dagelijks kwamen er nog andere taken om de hoek kijken, die het stagelopen bij Nikon heel divers en uitdagend maakte. Ik werd volledig opgenomen in het team en de werkzaamheden van Nikon Nederland, waardoor ik mij nooit een stagiair gevoelt heb. En dat is volgens mij het gevoel wat je moet hebben als je stage loopt. Raad ik stagelopen bij Nikon aan? Dat lijkt me een retorische vraag.

Sjeel Bouman

Begin februari 2015 ben ik begonnen aan mijn stage bij Nikon Nederland. Tegen mijn verwachtingen in, bestaat het vaste team maar uit zeventien personen. De kleine en hechte groep zorgt voor een gemoedelijke sfeer op kantoor.
Mijn stage binnen het marketing team is heel divers, proactief en vooral leuk! Al vanaf de eerste dag bij Nikon Nederland word ik betrokken bij verschillende projecten: van het helpen organiseren en uitvoeren van beurzen en evenementen tot aan het bijhouden van de social media-kanalen. Daarbij krijg ik veel verantwoordelijkheid en eigen taken, maar kan ik altijd collega’s om hulp vragen waar nodig.
Het team spoort mij aan zo veel mogelijk uit mijn stageperiode te halen en geeft mij de vrijheid om alle ervaringen op te doen waar ik interesse in heb.
Ik word op kantoor als werknemer behandeld, waardoor de standaard ‘stagiair-klusjes’ niet binnen mijn takenpakket vallen en mijn werkzaamheden nooit eentonig zijn.
Ik weet zeker dat ik straks met een grote glimlach en rijk van de unieke ervaringen, terug kijk op mijn stageperiode bij Nikon Nederland!