Nikon Imaging | Nederland | Europa

Ben jij op zoek naar een uitdagende stage? Zet je tanden in het echte marketingwerk!

Wil jij ervaring opdoen in een ambitieus marketing team en ben je op zoek naar een uitdagende marketingcommunicatie-stage? Ben jij op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van (social) media, (marketing-) communicatief vaardig en ben je ondernemend? Dan ben jij misschien wel de nieuwe stagiair(e) op de afdeling Marketing van Nikon Nederland.

Tijdens jouw stage krijg je de mogelijkheid om mee te draaien als volwaardig lid van het marketingteam van Nikon Nederland. Tijdens de stage ondersteun je de marketing afdeling o.a. bij  het managen van onze social media kanalen, PR projecten en organisatie van beurzen/evenementen. Kortom, je krijgt volop de gelegenheid om je tanden in het echte marketingwerk te zetten!

Wat ga je doen?

-Je beheert Nikon’s social media community en helpt bij het creëren van content voor de social media kanalen van Nikon.
-Je helpt bij het organiseren van beurzen en evenementen.
-Je helpt bij het voorbereiden en organiseren van PR en influencer activiteiten.
-Maandelijks stuur je de consumenten nieuwsbrief uit.
-Je ondersteunt bij het het ontwikkelen van marketing materialen (bijvoorbeeld brochures, flyers, posters).
-Je neemt de aanvragen voor PR en sponsoring in behandeling en zorgt ervoor dat deze beantwoord worden.
-Je werkt hecht samen met de collega’s van de marketing afdeling even als onze sales en externe bureaus.

Wie zoeken we?

-HBO/WO Student Marketing, Communicatie of Media.
-Je hebt een proactieve houding, bent flexibel en leergierig.
-Je beschikt over uitstekende organisatorische én communicatieve vaardigheden.
-Je hebt goede kennis van de verschillende social media kanalen.
-Affiniteit met fotografie is een pré. In het bezit van een rijbewijs B is een pré.

Wat bieden wij?

-Een veelzijdige & leerzame meewerkstage met de vrijheid om je eigen interesses te ontdekken.
-Unieke stageplaats met veel verantwoordelijkheid.
-Stagevergoeding en reiskosten vergoeding.

Ben jij er klaar voor?
Stuur ons dan je motivatie en C.V.


Menno Snel

Menno snel

Je hebt stages en je hebt échte stages. En stagelopen bij Nikon Nederland is een échte stage. Na mijn exchange in Finland was de tijd aangebroken om te gaan afstuderen aan de Internationale Media en Entertainment opleiding van de NHTV in Breda. Ik besloot mijn hart te volgen en bedrijven te benaderen waar ik écht een uitdaging in zag. Ik was al bekend met het bedrijf Nikon als pioneer binnen de wereld van fotografie, camera’s en die originele ‘I AM’ reclamecampagne, met dat herkenbare liedje (Radical Face – Welcome Home) – precies, die ja. De marketing van Nikon sprak mij het meest aan, want om een goede marketeer te worden, moet je het van goede marketeers leren. Zo stuurde ik Nikon een sollicitatie en maakte ik twee weken later deel uit van Nikon Nederland.

Nikon Nederland werkt in een verrassend klein (lees: 13 medewerkers!) maar effectief team. Als stagiair bij Nikon Nederland word je dan ook meteen in de wondere wereld van fotografie en de zaken die daarbij komen kijken gedoopt. Je krijgt een instapcursus fotografie en wordt meteen ingeleid in de bedrijfsstructuur en marketing van Nikon Nederland. Mega interessant dus! Samen met de marketing afdeling bespreek je jouw taken en wat je wilt gaan leren tijdens de periode van je stage, daar kom je tenslotte voor. Geen dag is hetzelfde en iedere dag groeit jouw verantwoordelijkheid, zodat je het beste uit jezelf en je stage haalt.

Tijdens mijn stage periode heb ik aan veel projecten mogen meewerken. Projecten als de Nikon Quick Start Workshops, het organiseren van beurzen, meedenken bij nieuwe promotiecampagnes en het uitvoeren van mijn scriptie onderzoek. Dagelijks kwamen er nog andere taken om de hoek kijken, die het stagelopen bij Nikon heel divers en uitdagend maakte. Ik werd volledig opgenomen in het team en de werkzaamheden van Nikon Nederland, waardoor ik mij nooit een stagiair gevoeld heb. En dat is volgens mij het gevoel wat je moet hebben als je stage loopt. Raad ik stagelopen bij Nikon aan? Dat lijkt me een retorische vraag.

Sjeel Bouman

Toen ik stage liep bij Nikon Nederland viel mij op dat het maar een heel klein team was (momenteel 13 personen). De kleine en hechte groep zorgde voor een gemoedelijke sfeer op kantoor.
Mijn stage binnen het marketing team was heel divers, proactief en vooral leuk! Al vanaf de eerste dag bij Nikon Nederland werd ik betrokken bij verschillende projecten: van het helpen organiseren en uitvoeren van beurzen en evenementen tot aan het bijhouden van de social media-kanalen. Daarbij kreeg ik veel verantwoordelijkheid en eigen taken, maar kon ik altijd collega’s om hulp vragen waar nodig.
Het team spoorde mij aan zo veel mogelijk uit mijn stageperiode te halen en gaf mij de vrijheid om alle ervaringen op te doen waar ik interesse in heb.
Ik werd op kantoor als werknemer behandeld, waardoor de standaard ‘stagiair-klusjes’ niet binnen mijn takenpakket vielen en mijn werkzaamheden nooit eentonig waren.
Ik weet zeker dat ik later met een grote glimlach en rijk aan unieke ervaringen, terug kijk op mijn stageperiode bij Nikon Nederland!